preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

 > Geografija
Geografija

natrag na Predmeti

Na nastavi geografije stječu se osnovna geografska znanja o Zemlji, značenju i povezanosti prirodnih elemenata i društvenih pojava, upoznaju se gospodarska, društvena i kulturna obilježja suvremenoga svijeta. Učenici razvijaju geografski načina mišljenja, upoznaju geografska obilježja svoje domovine te uče o promicanju međusobne suradnje i solidarnosti u svijetu u kojem živimo.

Na dodatnoj nastavi iz geografije učenici proširuju sadržaje iz predmeta koji se uče na redovnom satu. Upoznaju geografsku stvarnost europskih zemalja, obilježja gospodarstva i stanovništva  te prirodne osnove koja se na satu ne uče. U upoznavanju prirodne osnove pojašnjavamo i postanak pojedinih dijelova europskog ( i drugih) kopna koji se na redovnom satu ne uče.

Pripremamo se i za natjecanje iz geografije. Posebnu pažnju posvećujemo detaljnom i temeljitom proučavanju geografske karte kao osnove   pregleda geografske stvarnosti.

Pripremila: Ana Lukša, učiteljica geografije

 

KORISNE WEB STRANICE IZ GEOGRAFIJE

 

 

 

 

 

 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > Geografija
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju