preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

 > Vjeronauk
Katolički vjeronauk

natrag na Predmeti

Sigurno ste pročitali najčitaniju knjigu na svijetu. Bibliju. Susreli se u njoj s likovima hrabrim poput Davida, jakim poput Samsona, mudrim kao Solomon, nevjernim kao Toma ili punim povjerenja kao Noa. Htjeli ste biti kao neki od njih.

Čitali ste o Adamu i Evi, Tobiji, Danijelu, Esteri, Abrahamu, Izaku, Ezri, Josipu Egipatskom, Ivanu Preteči, Isusu Kristu, Petru, Pavlu. Ili ih, možda, niste sve upoznali, a htjeli biste saznati više o njima, pitati o njima, biti poput njih...

Čuli ste nešto o judaizmu, budizmu, islamu, reinkarnaciji, New Ageu, sinkretizmu, yogi...

Postavljate si pitanja o razlozima patnje, bolesti, smrti, smisla života ili ste jednostavno radosni i sretni i želite biti zahvalni na tome.

Ili, možda, želite samo prijateljevati s pravim Prijateljem. Uz to vas zanima i druženje, igra, gledanje zanimljivih filmova, kvizovi, crtanje, pjevanje, zajednički rad s prijateljima iz razreda, tada je predmet vjeronauk baš za vas!

VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Završili ste najmanje 4. razred osnovne škole? Sve što učite na satovima vjeronauka vam je prelagano, u imeniku su ocjene iz vjeronauka same petice? Želite svoje znanje usporediti s drugim učenicima na razini škole ili čak s učenicima drugih škola? Želite proširiti svoje znanje i želite da to bude na zanimljiv način i pri tome ste spremni darovati malo svojeg slobodnog vremena te biti uspješan natjecatelj.

Prepoznali ste se? Sve što trebate napraviti je prijaviti se na početku školske godine svojem razredniku ili vjeroučitelju.

 

Pripremio: Gašpar Mikulan, vjeroučitelj

 

KORISNE  WEB STRANICE

 

 

 

 

 

 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > Vjeronauk
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju