preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

Tjelesna i zdravstvena kultura

natrag na Predmeti

Tjelesna i zdravstvena kultura sadržava temeljne postavke tjelesnog i zdravstvenog odgojno-obrazovnoga područja kojeg određuju obrazovne, antropološke i odgojne sastavnice. Cilj je tjelesne i zdravstvene kulture osposobiti učenike za primjenu teorijskih i motoričkih znanja koja omogućuju samostalno tjelesno vježbanje radi veće kvalitete življenja. Istodobno tjelesna i zdravstvena kultura učinkovito mijenja osobine i razvija sposobnosti, čime izravno osigurava promicanje zdravlja kao nezamjenjivog čimbenika svih ljudskih aktivnosti.

 

ŠKOLSKO ŠPORTSKO DRUŠTVO «Drava» djeluje od 1996. godine.

Njegovi članovi ste svi vi koji volite sport, vježbanje , igru, natjecanja i marljivo trenirate u dvorani.
Cilj školskog športskog društva je omogućiti učenicima da se  u što većem broju uključe u organizirano bavljenje sportom te im putem treninga, utakmica i natjecanja   omogućiti  stjecanje dodatnih motoričkih znanja i vještina iz sporta kojim se bave.

Tijekom prošle školske godine redovito ili povremeno u rad društva se uključilo 32 učenika i učenica 4., 5. i 6. razreda te 34 učenika 7. i 8. razreda.

Učenici i učenice su sudjelovali u natjecanjima iz 5 različitih sportova (mali nogomet, košarka, odbojka, rukomet, atletika)  u dvije dobne kategorije (5. i 6. te 7. i 8. razredi) te odigrali ukupno 24 natjecateljskih utakmica  te 2 prijateljske i pri tom osvojili tri 1. mjesta u Županiji te po jedno 4. i 5. mjesto.

Ako se volite družiti uz sport i zabavu, ako ste spremni vježbati i pripremati se za natjecanja – tada je dvorana pravo mjesto za vas.

 

Vaša učiteljica  Anica Benjak, prof.

KORISNE WEB STRANICE

 

 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > Tjelesna i zdravstvena kultura
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju