preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

 > Kemija
Kemija

natrag na Predmeti

Kemija uvodi učenika u znanstveni način razmišljanja, odgoj za razuman odnos prema prirodi i čovjekovoj okolini, stjecanju korisnih kemijskih znanja te osposobljavanju učenika za primjenu kemijskih znanja u svakodnevnom životu, tehnici i proizvodnji.

Postavljeni ciljevi će se ostvariti stjecanjem znanja o najvažnijim kemijskim procesima, uvođenjem u istraživanje, razvijanjem umijeća sigurnog rukovanja kemijskim priborom i kemikalijama, razvijanjem sposobnosti opisivanja uočenih promjena, logičnog zaključivanja, izricanja vlastitog mišljenja, osposobljavanjem za samostalno rješavanje problema, razvijanjem navika timskog rada i suradničkog učenja, usvajanjem vještina rada prema uputama i razvijanjem ekološke svijesti.

Kemija u osnovnoj školi je prvenstveno usmjerena na kemijska znanja potrebna za svakodnevni život. Kroz nastavni program kemije učenicima će se omogućiti razumijevanje prirodnih pojava i načina kemijskog istraživanja, te razviti sposobnosti potrebne za nastavak obrazovanja i samoobrazovanja.

KEMIJSKA GRUPA

Na kemijskoj grupi će učenici proširiti i produbiti sadržaje redovne nastave kemije. Poticati će se interes za istraživanje i razvijati vještine eksperimentiranja. Usavršavati će se prezentacijske vještine, kritičnost i samokritičnost, vrednovanje i samovrednovanje. Učenici će se pripremati  za natjecanja u znanju na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

Pripremila: Milanka Krhač, učiteljica kemije

 

KORISNE STRANICE O KEMIJI

 

 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > Kemija
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju