preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Bistra voda, bistri um!

Autor: Mihaela Martinčić, 28. 9. 2012.

Danas, 28.rujna, za učenike sedmih razreda održana je edukativna radionica na temu „Zaštita pitke vode“. Predavanje je održano u organizaciji Ekološke škole i Međimurskih voda u sklopu IPA projekta međugraničnog programa suradnje Mađarske i Hrvatske.Najavljen je i projekt izgradnje pročišćivača na prostoru Općine Donja Dubrava koji će se graditi u bliskoj budućnosti.

 

Cilj ove radionice bio je osvijestiti učenike o važnosti vode za čovjeka, životinje i biljke te potaknuti na razmišljanje o važnosti i čistoći samog okoliša koji utječe na čistoću pitke vode.

 

Kako na cijeloj kugli zemaljskoj ima samo 1% pitke vode, na nama je velika odgovornost i zadatak kako bismo i nadolazećim generacijama omogućili pitku vodu iz slavine.

 

Učenici su upoznati s mehaničkim i kemijskim pročišćivačima vode. Izveden je i pokus na temelju kojeg su se i sami mogli uvjeriti u štetnost kemikalija koje u kućanstvima svakodnevno koriste i koja putem otpadnih vode opet dolaze u pitku vodu.

 

 

 

 

 
Izvor: Suzana Karloci Kvakan
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju