preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Radionica zadruge Humana Nova

Autor: Valentina Jambrešić, Suzana Karloci Kvakan, 26. 5. 2022.

Dva utorka za redom učenici od 5. do 7. razreda naše škole sudjelovali su na predstavljanju i radionicama Socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca. Djelatnice Humana Nove predstavile su sebe i Socijalni zadrugu videozapisom u kojem su učenici mogli vidjeti kako izgleda prostor u kojem djeluje Humana Nova, njihove zaposlenike, faze rada i dobili su upute za daljnju suradnju – dostavljanje stare odjeće. U videu je naglasak je bio stavljen na ekološku osviještenost, zapošljavanje osoba s invaliditetom te suradnju s mnogim tvrtkama i ustanovama kojima šiju radnu odjeću. Pokazali su svoje uratke koje su oni dizajnirali, krojili i šivali, a koji su se svidjeli učenicima.  
Učenici su se samostalno okušali u istim aktivnostima sudjelujući u kreativnoj radionici recikliranja tekstila i izrade različitih ukrasa i nakita. Za većinu njih bio je pravi izazov provući konac kroz ušicu igle, zavezati čvorić, sašiti gumb… No svi su bili uspješni te izrazito zadovoljni dobivenim ukrasima za odjevne predmete i nakitom koji su samostalno izradili.

Djelatnice Humana Nove, Damjanka i Biserka, zahvalile su se na odazivu akciji skupljanja odjeće, a mi zahvaljujemo Općini Donja Dubrava koja je učenicima omogućila ovo vrijedno iskustvo.

 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju