preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Najbolji lijek za um je književnost

Autor: Suzana Karloci Kvakan, 28. 4. 2022.

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine u večernjim satima u našoj je školi održana Noć knjige za učenike osmih razreda. Noć knjige provodi se povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) kako bi se skrenula pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.
Susret naziva Najbolji lijek za um je književnost zamišljen je kao poticaj na jačanje pozitivnog stava prema čitanju, razvijanje vještine čitanja i dijeljenje radosti čitanja.
Uz knjigu i čitanje učenici su pogledali i film Into the Woods koji je zapravo moderna verzija spoja različitih bajki braće Grimm te je i na taj način istaknuta važnost pisane riječi i knjige za nastanak filmske adaptacije.
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju