preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

Novosti

Večer matematike

Autor: Ivana Friščić-Dornik Dornik, Suzana Karloci Kvakan, 9. 12. 2020.

Osnovna škola Donja Dubrava organizirala je  manifestaciju "Večer matematike" koja se ove godine zbog epidemiološke situacije održala na satovima matematike, likovne kulture i njemačkog jezika te u online okruženju. Tako se manifestacija „Večer matematike“ ove godine zapravo održavala cijeli tjedan od 1. prosinca 2020. do 4. prosinca 2020. pa je svim „matkoljupcima“ priuštila tjedan zabave uz matematiku!
U manifestaciji „Večer matematike“ sudjelovali su učenici matične i područne škole, učitelji razredne nastave i matematike te učiteljice likovne kulture i njemačkog jezika. Sveukupno je sudjelovalo 162 učenika, 23 roditelja i 12 djelatnika Škole.
Učenici razredne nastave uživali su u gledanju slikovnica „Dobrodošli u muzej“, „Pustolovine pravca p“ i „Brojkozemska“ kojima su upoznali trokutasti svijet, okrugli svijet, svijet zavijutaka, pokušali otkriti početak i kraj pravca te upoznali čaroban svijet velikih brojeva. Nakon slikovnica učenici su okušali svoje znanje matematike u različitim kvizovima, osmosmjerkama, magičnom kvadratu te igri Orašar.  

Učenici razredne nastave također su mogli svoje znanje matematike pokazati roditeljima i zajedno s njima rješavati online kvizove u aplikaciji Kahoot i Wordwall.
Učenici predmetne nastave ponovili su svoje znanje o površini i mjernim jedinicama površine uz slikovnicu „Čokolada na kvadrat“ te su nakon toga uživali u rješavanju matematičkih zagonetki, zadacima sa šibicama, magičnom kvadratu i igri Sudoku. Posebnu pažnju privukli su im matematički trikovi čitanja misli.
Ove godine manifestaciji su se pridružile i učiteljica likovne kulture, koja je s učenicima predmetne nastave koristila matematiku (ravnoteža, simetrija i mnogokuti) u likovnim radovima te učiteljica njemačkog jezika koja je s učenicima sedmih razreda upoznala magični kvadrat.
Večer matematike otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, a da smo u tome uspjeli pokazuju zadovoljna lica naših sudionika koja možete pogledati  u fotogaleriji.

 
 

 
 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - NOVOSTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju