preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

Novosti

Novo ruho naše škole

Autor: Suzana Karloci Kvakan, 6. 11. 2020.

 

Završnom konferencijom koja je održana u srijedu, 4. studenoga 2020. godine, svečano je obilježen završetak obnove zgrade škole i školske sportske dvorane Osnovne škole Donja Dubrava.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosila je 6,56 milijuna kuna, od čega su 3,99 milijuna bespovratna sredstva osigurana iz EU fondova, dok je Međimurska županija sudjelovala s 1,54 milijuna kuna.

Radovi na energetskoj obnovi škole trajali su godinu dana. Izvršena je rekonstrukcija vanjskih zidova, rekonstrukcija krova i stropova, ugradnja nove vanjske stolarije, postavljene su pristupne vanjske rampe prilagođene za ulazak osoba s invaliditetom, ugrađena su dva plinsko kondenzacijska kotla, ugrađeni su tlačno neovisni termostatski radijatorski ventili, ugrađena je EKO napa, postavljen je novi odsisni ventilator i dovodne sekcije s toplovodnim grijačem zraka i zamijenjena je kompletna opća rasvjeta novim LED svjetiljkama.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je obnovom škole, učenicima omogućeno učenje i rad u boljim uvjetima. Ponosan je što je dobravska škola, mala škola iz ruralne sredine, uvijek u centru zbivanja što potvrđuje svojim radom i uspjesima - od uključivanja u projekt „Škola za život“, već tradicionalnog njegovanja djelatnosti školske zadruge, sudjelovanja na brojnim natjecanjima, uključenosti u ligu robotike kao i odličnim uspjesima svojih učenika.

Konferenciji je ispred Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine nazočio ministar Darko Horvat koji je naglasio da je i on bio učenik ove škole, škole koja je ponos Donje Dubrave i donjeg Međimurja.

Svečanijoj noti doprinijeli su glazbenom pratnjom prof. Antun Horvat i sopranistica Marija Vidović, u glazbenim vodama, poznati Dobravčani, a ujedno i bivši učenici škole.

Projektom energetske obnove škola je poprimila novo ruho, a sadašnjim i nadolazećim generacijama učenika osigurani su bolji uvjeti za još kvalitetniji rad i učenje.
 
 

 
 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - NOVOSTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / www.os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju